Help MD de wereld uit!

Myotone dystrofie (MD) is de meest voorkomende erfelijke spierziekte bij volwassenen. De gevolgen van de ziekte worden per generatie erger. In de meest heftige vorm kunnen kinderen met MD al op hele jonge leeftijd overlijden.

Voor MD is helaas nog geen medicijn beschikbaar. Wel lopen er veelbelovende onderzoeken. Daarnaast zijn we in 2020 gestart met ons Onderzoeksprogramma Gentherapie. Met gentherapie kan de oorzaak van erfelijke ziekten, namelijk de fout in het DNA, worden hersteld. Wij geloven dat gentherapie de techniek van de toekomst is. Binnen vijf jaar willen we gentherapie testen bij mensen met MD. Een ambitieus doel, maar we geloven dat het kan.

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één groot doel: alle spierziekten de wereld uit. Ons belangrijkste middel in deze strijd is wetenschappelijk onderzoek.”

Wij hebben jouw hulp nodig!
Om onderzoek naar MD mogelijk te maken is geld nodig. Veel geld. Hierbij kun jij ons helpen! Hoe? Verzin een leuke actie die bij jou past! Bijvoorbeeld koekjes bakken, kaarten maken, sjaals breien, mutsjes haken om te verkopen. Of doe mee met een hardloopwedstrijd, fiets- , wandel- of zwemtocht. Of verzin zelf een leuke actie. Alles is mogelijk! Dit hoef je uiteraard niet alleen te doen, vraag vrienden en familie om met jou of voor jou mee te doen. Wij ondersteunen jouw actie heel graag om dit tot een succes te maken! Samen zetten we ons in voor een wereld zonder spierziekten!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Doe mee met de Quiz voor onderzoek naar MD

04-04-2022 | 10:56 Bianca en Marcel organiseren voor de tweede keer een quiz waarbij de opbrengsten voor onderzoek naar MD gaat! Om mee te doen betaal je 5 euro inschrijfgeld die volledig ten goede komt aan onderzoek naar MD, daarnaast kan je hele leuke prijzen winnen! Doe jij ook mee? Lees hier hoe jij je kunt aanmelden: https://md.spieractie.nl/actie/bianca-huisman-6 
Lees meer
Bekijk alle
€ 220

Bianca

08-06-2022 | 16:32 Aan: IJzeren&Aluminium doppen verzamelen voor MD uit de wereld te helpen Opbrengst van de ijzeren en alumnium doppen en deksels €220,00